Warmtepompen

folder

WARMTEPOMPEN

Warmtepompen plaatsen vormt één van onze andere specialisaties. Hier bieden wij een totaaloplossing van warmtepomp tot vloerverwarming, sanitair,... De warmtepomp is dé energiezuinige manier om uw woning te verwarmen en te koelen. Op gemiddeld 7 à 10 jaar verdient u de aankoop van uw investering terug. Wij berekenen uw winst, zeker met de steeds maar stijgende energieprijzen.

De warmtepomp benut de warmte uit de natuur en verwarmt hiermee zowel uw woning als het sanitair warm water. Een warmtepomp onttrekt haar energie voor 70 à 80% uit de omgeving. De elektrische energie die de warmtepomp aandrijft, levert de rest. Het laatste pluspunt: u bedient en onderhoudt uw warmtepompsysteem met het grootste gemak.

 

LUCHT-LUCHT WARMTEPOMP

Een lucht-lucht warmtepomp onttrekt warmte aan de buitenlucht en blaast deze als warme lucht de te verwarmen ruimtes in. Een lucht-lucht warmtepomp levert afhankelijk van de temperatuur 2 tot 4 keer meer energie dan het apparaat zelf nodig heeft.

In de zomer kan het proces van de lucht-lucht warmtepomp omgedraaid worden en kan de installatie fuctioneren als airconditioning systeem.

Met een lucht-lucht warmtepomp heb je dus een constante temperatuur in elk seizoen.

LUCHT-WATER WARMTEPOMP

Een lucht-water warmtepomp onttrekt de warmte aan de lucht en voert die lucht via een watercircuit naar binnen. Die warmte kan je gebruiken voor sanitair warm water, of voor de centrale verwarming. Dit systeem kan bovendien toegepast wordn in combinatie met vloerverwarming.

GEOTHERMISCHE WARMTEPOMP

Geothermische warmtepompen zijn warmtepompen die warmte uit de bodem of het grondwater halen.

Een geothermische warmtepomp bestaat uit drie onderdelen, namelijk de warmtebron (de bodem), de warmtepomp en het afgiftesysteem (boiler & verwarmingstoestellen).